De Havensbank: Jannewaris 2015 - page 1

Jannewaris 2015
In noflike 1 jannewaris
Gjin Swarte Piet, mar Piet
Zwart
Net aaisykje wol fergaderje
Après=ski sûnder snie
Winter, mar dochs
keatsnijs
De doar is ticht
40 jier volleybal
Bedankt foar it iten
Allard Buwalda komt nei
Wergea!
Culinaire Village Trip op 1 januari 2015
Rond twee uur ’s middags verzamelde zich een gezelschap van 50 culinaire Village
Trippers op het Rode Plein. Ik was één van deze gelukkigen, die met lege maag
maar vol verwachting werden verwelkomd door Marcel van Summeren. Hij zou ons
als een soort rattenvanger van Hamelen het culinaire pad wijzen.
Na de gebruikelijke nieuwjaarswensen mochten wij een champignonsoep proeven
met gerookte knolselderij, waarover iemand opmerkte dat dit toch wel even iets
anders was dan een cup-a-soupje van Knorr. Het voorgerecht werd vergezeld van
een glaasje sprankelende Cava, waarmee alle bij-en nasmaken van 2014 werden
weggespoeld. Heerlijk! Hier werden we helemaal warm van. De toon was gezet!
Verwachtingsvol wandelden we achter onze rattenvanger aan naar Our Village Hou-
se, oftewel Us Doarpshûs, waar wij lekker in de warmte konden genieten van een
smakelijke salade Niçoise met vis, een sandwich met eend, met rauwe ham, en een
wrap met gerookte zalm. Ook de vegetarische varianten op deze gerechten smaak-
ten erg lekker. Met het prachtige pianospel van Afke Wiersma op de achtergrond
waanden we ons in een Grand Café met een al even grande allure. Wat een entou-
rage! Deze middag kon niet lang genoeg duren!
Maar, onze rattenvanger had inmiddels zijn hoge hoed weer op gezet en kondigde
ons vertrek aan, ditmaal naar de loods van Rein en Piety op de Hilleburen, die voor
deze gelegenheid was omgetoverd in een sfeervol restaurant. Hier stonden de twee
koks David Zuurbier en Wimer Kamsma ons al op te wachten. Zij hadden steeds als
taak de door René Vaartjes bereide gerechten van de finishing touch te voorzien.
Zo konden we hier genieten van een quiche met chorizo en groenten, en een in de
Green Egg bereide kleine hamburger met piccalillymayonaise en broodje. Popkoor
Wergea bracht een zevental songs ten gehore, wat veel lovende reacties ontlokte
aan het publiek.
Door de barre kou, maar gelukkig met de wind mee zoals onze rattenvanger ons
al had voorspeld, togen wij als één grote culinaire familie richting Café ‘s Lands
Welvaren. De koks waren ons, met timemanager Hendrik Fridsma in hun kielzog,
al vooruitgesneld, zodat onze toetjes, hangop met rood fruit en viooltjes, klaar
stonden. Het wordt eentonig, maar dit smaakte alweer heerlijk. Fris en fruitig!
Klaas Wybrandi, Ruurd Sinnema en Rick Heida schotelden ons ondertussen een
knap stukje muziek voor, veelal oude bekende nummers. Er werd uit volle borst
meegezongen.
En zo kwam aan deze culinaire, en evenzeer muzikale Village Trip, een vrolijk ein-
de. We proostten nog een paar keer in het café op de mooie middag, waarna het
tijd was voor de finale in de Bidler. Vanaf de preekstoel werd hier de muzikale toon
voortgezet door DJ Lex waarbij het volume zodanig was dat nieuwjaarswensen
verstaanbaar konden worden uitgewisseld en gezellig kon worden bijgepraat.
Hoed af voor de voortreffelijke wijze waarop KKW, jeugdsoos Szdrnzll en Henk
Wielinga dit Nieuwjaarsevenement hebben georganiseerd!
Anneke Fridsma
1 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,...36
Powered by FlippingBook